Like google earth, Delphi programming language, Atheros ar5001x+ driver xp, Stephen king sub dom pdf, Street fighter alpha mugen characters, The very organized thief pc, Motorola v3i driver installer, 7 zip secure for xp cnet, Samsara 2011 movie, Multiple photos photobucket, The walking dead s04e10 legenda, Yamaha bws repair manual, Alone in the dark crash fix

Automate Vending – Siguranta vs. Frauda

Nu-i asa ca la moment dat v-a trecut prin cap sa  sa loviti/miscati/inclinati un automat vending? Asta din cauza ca ati introdus bani iar aparatul care nu functiona corect, nu v-a dat produsul. Sau pur si simplu v-ati gandit ca puteti lua niste produse pe gratis :)

Sfatul nostru este sa nu incercati niciodata sa faceti astfel de lucruri pentru ca va puteti accidenta grav. In cazul in care constatati ca un aparat nu functioneaza corespunzator, sau ca v-a furat banii, apelati la serviciul de suport tehnic, si sub nicio forma nu incercati sa miscati aparatul. Daca va ganditi ca ati putea misca un aparat pentru a determina caderea unor produse, si a le lua gratis, sfatul este acelasi: nu incercati!

Automatele vending moderne sunt proiectate si testate pentru a preveni furturile. Majoritatea acestora sunt masive si seamana cu niste seifuri de dimensiuni mari. Trebuie sa stiti ca in fiecare an, in lume, cativa oameni mor, fiind striviti de automate care cad peste ei atunci cand incearca sa le incline, in tentativa de a fura produse, sau pur si simplu de a se “razbuna” pe un automat care nu functioneaza cum trebuie. Un articol din Jurnalul Asociatiei Medicale Americane (din 11 noiembrie 1988) relateaza cateva cazuri in care persoane care au incercat sa subtilizeze produse au fost grav accidentate. Trei persoane au murit iar alte 12 au avut nevoie de spitalizare, prezentand diferite fracturi la nivel de craniu, degete, glezna, femur etc. In articol se mentioneaza ca datorita faptului ca bauturile racoritoare se aflau in partea superioara a aparatelor, centrul de greutate ale acestora era neobisnuit de sus, astfel incat automatele se rasturnau chiar si la o inclinatie de 20 de grade, un unghi destul de mic.

Un automat vending de mari dimesniuni, incarcat cu produse, poate cantari chiar si peste 400 kg.

Exista totusi si metode de frauda care nu presupun miscarea aparatelor, ci doar introducerea unor monede straine dar cu forma si diametru similare, cu scopul de a cumpara produsele mai ieftin, sau pur si simplu de a le schimba cu monezi a caror valuare este mai mare (valabil in cazul automatelor care dau rest). Un exemplu remarcabil de acest fel a avut loc in anii ’90, in Malta , cand se foloseau monede libiene de 100 si 50 de dinari. Moneda de 100 de dinari se folosea in locul unei lirei malteze, care avea o valoare de 100 de ori mai mare. In mod similar, subdivizunea de 50 de dinari libieni era folosita in locul monedei malteze de 25 de centi.

Totusi, dupa primele sesizari,  sistemele de plata ale acestor automate au fost inlocuite rapid, mai ales in zonele turistice, cu unele noi care puteau face diferenta intre lira malteza si dinarul libian.

Un alt caz notabil de similitudine, este cel al monedei thailaindeze de 10 bati si a monedei de 2 euro.  Frauda cu aceasta moneda  a luat o asemenea amploare, incat a existat o perioada in care foarte multe automate vending din zona EU nu acceptau monede de 2 euro.

Pana acum, in Romania nu au fost inregistrate  astfel de cazuri, iar automatele vending moderne,  utilizeaza sisteme de plata din ce in ce mai avansate care elimina sau cel putin limiteaza fraudele.

Tags: , , , , ,

1 Comentariu

  1. excelenta oferta!!!

Lasa un comentariu

 

Recomandari

Un serviciu excelent asigurat de profesionisti adevarati. Il recomand cu incredere!

Carmen Niculae, Sales Manager – Centric InOne Romania