Like google earth, Delphi programming language, Atheros ar5001x+ driver xp, Stephen king sub dom pdf, Street fighter alpha mugen characters, The very organized thief pc, Motorola v3i driver installer, 7 zip secure for xp cnet, Samsara 2011 movie, Multiple photos photobucket, The walking dead s04e10 legenda, Yamaha bws repair manual, Alone in the dark crash fix

Despre vending (I)

Ce este vending-ul ?

 

Vending sau « automatic retailing » dupa cum mai este cunoscut inseamna « vanzare automata ».

Pe scurt, un automat vending permite cuiva sa vanda produse fara ca acea persoana sa fie prezenta pentru a urmari acest proces. Trebuie sa recunoastem ca acesta este un concept destul de ingenios, de vreme ce toata lumea doreste mai multi bani si mai mult timp la dispozitie, si nici nu pare a fi un concept nou.

 

Putina istorie…

 19_ideal-US-vending

 Exista mai multe tipuri de « automate vending » sau « distribuitoare automate » (vending machines) asa cum se mai numesc. Exista distribuitoare automate de cafea,  snacks-uri, bauturi racoritoare, guma de mestecat, bomboane, inghetata, mancare etc. care sunt amplasate aproape pretutindeni.

Automatele vending au aparut in 251 i.Hr. atunci cand un matematician grec a inventat o masinarie care putea vinde apa sfintinta in templele egiptene. Mult mai tarziu, in anul 1880 la Londra, au aparut primele distribuitoare automate care utilizau sisteme de plata cu fise si care vindeau vederi si felicitari. Mai tarziu, un profesor englez pe nume Richard Carlisle a inventat un distribuitor automat pentru carti.

Automatele vending au continuat sa evolueze foarte mult. In 1888, compania americana Thomas Adams Gum Company a introdus automatele vending in Statele Unite, prin intermediul carora se comercializa guma de mestecat « Tutti Frutti ». Mai tarziu, in 1907 a fost lansata prima guma de mestecat cu forma rotunda (bila) pe care toti copii o indragesc.

Odata cu trecerea timpului,au inceput sa apara distribuitoare automate pentru aproape orice fel de produse : tigari, timbre, sifon, suc, inghetata, snacks-uri, mancare etc.

Multe dintre aceste automate se folosesc si astazi  In 1920, pentru prima data in istorie automatele vending au inceput sa ofere apa si sifon direct in pahare. De aici isi au originea automatele de cafea si

19_oasis-room

bauturi calde.

Cateva automate vending foarte cunoscute sunt cele de Pepsi si Coca-Cola. Inca le mai folosim si astazi, dar bauturile nu seservesc direct in  pahar, ci in sticle de plastic sau in cutii (doze). Automatele de snacks-uri sunt de asemenea, foarte utilizate in zilele noastre, in special in cladirile de birouri, spitale, scoli, statii de metrou, gari, aeroporturi etc.

 

Ne place comoditatea, ne place sa avem de unde alege si mai ales ne plac preturile convenabile. Automatele vending reusesc sa ofere toate aceste lucruri, si le-au oferit timp de zeci si chiar sute de ani, de unde putem trage concluzia ca automatele vending fac in mod sigur, un lucru bun…

 

 19_cologne-vending19_frankfurter-vending

 

 

4 Comentarii

  1. Automate cafea

    Exceptional articol si documentatie. Foarte bine! Bravo.

  2. Multumim!

  3. extrem de util !

  4. Mi se pare un articol interesant din punct de vedere istoric .

Lasa un comentariu

 

Recomandari

Un serviciu excelent asigurat de profesionisti adevarati. Il recomand cu incredere!

Carmen Niculae, Sales Manager – Centric InOne Romania