Like google earth, Delphi programming language, Atheros ar5001x+ driver xp, Stephen king sub dom pdf, Street fighter alpha mugen characters, The very organized thief pc, Motorola v3i driver installer, 7 zip secure for xp cnet, Samsara 2011 movie, Multiple photos photobucket, The walking dead s04e10 legenda, Yamaha bws repair manual, Alone in the dark crash fix

Despre vending (II)

Mecanismul de functionare al automatelor vending

Dupa plata, produsul devine disponibil in urma unor procedee diferite:

- Automatul ii da drumul, astfel incat produsul cade intr-un compartiment aflat de obicei la baza automatului, sau intr-un pahar – in cazul automatelor de cafea si bauturi calde. Produsul poate fi eliberat de automat, sau poate fi introdus chiar de catre client in anumite cazuri (acest procedeu mai rar intalnit, poarta numele de “reverse vending” – vending invers, si se ultilizeaza in cazul automatelor pentru colectarea sticlelor, deseurilor etc. In acest caz, clientul introduce in aparat sticla/deseul si primeste in schimb o suma de bani).

- Deblocarea uProNews_1000_061107nei usi, a unui sertar, rotirea unui maner etc.

Unele produse sunt pregatite inainte de a deveni disponibile. De exemplu, biletele sunt tiparite si magnetizate pe loc, cafeaua este proaspat macinata si preparata, sandwich-ul este incalzit etc.

Un exemplu de automat vending in care clientii au acces la toata marfa, dupa ce au platit pentru un singur produs sunt automatele de ziare care se gasesc in special in SUA. Acestea contin de obicei un teanc de ziare identice. Dupa ce o vanzare are loc, usa se inchide (sau nu) in mod automat. Totusi in intervalul in care usa sta deschisa, un client ar putea oricand sa ia toate ziarele din interior, poate bloca usa etc.

La baza succesului acestor automate vending sta corectitudinea clientilor (de unde si porecla de “honor box” – cutia de onoare) care vor lua doar o singura copie a acelui ziar. Exista totusi si automate de ziare prevazute cu sisteme de siguranta care elimina din start orice posibilitate de furt.

Tags: ,

Lasa un comentariu

 

Recomandari

Un serviciu excelent asigurat de profesionisti adevarati. Il recomand cu incredere!

Carmen Niculae, Sales Manager – Centric InOne Romania